بسم الله الرحمن الرحیم
آشنایی با مجموعه تندپژوهی
رسالت ما حمایت از بارهای بر زمین مانده است و فلسفه شکل گیری « پژوهشکده تندپژوهی » نیز، یک سری نیازها و بارهای بر زمین مانده در حوزه پژوهش و مدیریت آن در کشور است.
ماجرای شکل گیری پژوهشکده تندپژوهی از آنجا آغاز شد که …
یادش به خیر! تابستان سال ۹۶ بود که میخواستم در یک دوره مختصر دو ماهه، هم مقداری از درسهای حوزه را بخوانم و هم میخواستم پایان نامه ارشد علوم و حدیث را جمع بندی کنم!
اما افسوس! پایان نامه من در سال ۱۴۰۰ دفاع شد! این طور نبود که کار نکنم! واقعا تلاش کردم! تعداد زیادی از منابع را بررسی کردم و فیشهایی از آنها برداشتم ولی هر کار میکردم نمیتوانستم انسجامی بین فیشها برقرار کنم.
در میان انبوه منابع(۱۵۰ منبع) و اطلاعات(که از هر منبع کلی فیش جمع کرده بودم) گم شده بودم! اگر حالتم را بخواهم یک در کلمه بیان کنم، میگویم: حیرت!
به سراغ آقای احمد میرزائی که سابقه قابل توجهی در پژوهش داشتند، میرفتم و میگفتم چه کنم؟! ایشان میگفت: فیشها را داخل هندسه بحث بریز و بعد تبدیل به متن کن!
خیلی ساده به نظر میرسد ولی هر بار که سعی میکردم آن را اجرا کنم، گیج میشدم و آن قدر مشکل و ابهام وجود داشت که عملا متن پایان نامه پیشرفت قابل توجهی نداشت!
تا اینکه بعد از چند سال، بنا شد با آقای میرزائی به صورت عملیاتی بررسی کنیم که دقیقا من در کجای کار گیر میکنم! اینجا معلوم شد که این جمله ساده که: «فیشها را داخل هندسه بحث بریز و بعد تبدیل به متن کن!» چه قدر مقدمات و مراحل و ظرائف دارد که آقای میرزائی همه را ناخودآگاه انجام میدادند و به همین خاطر از من انتظار داشتند که بلد باشم!
خلاصه اینکه بعد از دو و نیم ماه وقت گذاری ویژه، پایان نامهای که چند سال باد خورده بود، تمام شد و اینجا بود که من تصمیم گرفتم، مشکل افرادی مثل خودم را حل کنم و به فکر طراحی دورههای پژوهش افتادم!
پس از طراحی چهار دوره، «خشت اول- انتخاب موضوع پژوهش» و «تفکر چند بُعدی – جعبه ابزار شبکه مسائل» و «دیده بانی – منبع یابی حرفهای و کاربردی» و «معماری پژوهش – طراحی و تنظیم محتوا» به فکر افتادیم که مجموعه محتوای دورهها را که پر از خلاقیت و نوآوری بود و از طرفی به خلاف بسیاری از کتابهای راهنمای پژوهش دیگر، کاربردی و عملیاتی و مرحله به مرحله بود، تبدیل به کتاب کنیم.
بعد از شکل گیری نوشتار اولی کتاب، سایت پژوهشکده را تأسیس کردیم تا کار را به صورت تخصصیتر پیش ببریم.
راههای ارتباط با ما
شماره همراه: 09381700988
پست الکترونیک: ahmadmy1370@chmail.ir
منتظر شنیدن مطالب و پیشنهادات و نقد و نظراتتان هستیم.